Birinci Bölüm  

Posted by Bloglarım in

(DERNEĞİN ADI, KURULUŞ YILI, MERKEZİ, RENKLERİ, BAYRAĞI, ARMASI, AMACI)

DERNEĞİN ADI

MADDE 1 - Derneğin adı, Beşiktaş Jimnastik Kulübü'dür. Kısa adı BJK'dır.

KURULUŞ YILI

MADDE 2 - Beşiktaş Jimnastik Kulübü;
Emekli General Muhittin
Fizan Eski Milletvekili Cami Baykurt
Emekli Albay Mazhar Kazancı
Edirne Eski Milletvekili Fuat Balkan
Yazar M.Ali Fetgeri
Refik Öğretmen
Behçet Asal
Emekli Albay Ahmet Fetgeri tarafından Mart 1903 tarihinde kurulmuştur.

MADDE 3 - Kulübün merkezi İstanbul'dadır. Adresi, Akaretler Süleyman Seba Caddesi No: 48, Posta Kodu 34357 Beşiktaş- İstanbul'dur.

RENKLER, BAYRAĞI, ARMASI

MADDE 4 -

  1. Kulübün temsil renkleri siyah ve beyazdır. Gerektiğinde yedek rengi kırmızıdır.
  2. Kulübün bayrağı, boyu eninin bir buçuk katı olan eşit ende ve yatay yönde ikisi üst ve alt kenarda, birisi ortada siyah ile iki beyaz şerit ve sol üst köşesinde bayrak büyüklüğünün 1/8'ine eşit Türk Bayrağı'nı içerir.
  3. Kulübün arması (rozeti) ortada ay yıldızı yukarı bakan Türk Bayrağı altında siyah zemine isabet eden beyaz, beyaz zemine isabet eden siyah olmak üzere BJK ve 1903 kuruluş yılı bulunan B fıkrasındaki tarife uygun üç siyah, iki beyaz dikey çizgiden oluşan, aynı oranda değişik ölçülerde yapılan armadır (rozettir).

AMAÇ

MADDE 5 - Beşiktaş Jimnastik Kulübü, bir spor kulübüdür. Organlardaki bütün görevler parasızdır. Amacı ;

  1. Büyük önder Atatürk'ün hedef gösterdiği doğrultuda "Zeki, çevik ve ahlaklı" sporcular yetiştirmek, sporla amatörce ve izin verilen konularda profesyonelce uğraşmak, taraftarlar, üyeler ve sporcular arasında sevgi ve dayanışmayı kurmak ve geliştirmek, Beşiktaşlılık sevgisini yaymak, tabanı genişletmek, bilinçli taraftar yetiştirmek, Türk sporunun gelişmesine ve milli takımların başarısına katkı sağlamak, Türk sporunu yurt içinde ve dışındaki karşılaşmalarda başarıyla temsil etmek, gençleri spora yöneltmek ve onlara spor yapma olanağı sağlamak, sporcu ile birlikte her kademede spor adamı yetiştirmek, üyelerin sosyal ve kültürel gereksinimlerini karşılamak, üyeleri kulübün tesis ve faaliyetlerinden yararlandırmak, yurtiçinde ve yurtdışında spor karşılaşmalarına katılmak, bu karşılaşmalarda Türk sporunu başarı ile temsil etmek.
  2. Beden Eğitimi ile ilgili her türlü spor ve jimnastik ile amatörce uğraşmak, her spor dalında amatör ruhla sporcular yetiştirmek, üyeler ve sporcular arasında sevgi, saygı ve dayanışma kurmak.
  3. Her çeşit spor gösterisi, sosyal - kültürel etkinlikler, maçlar yarışmalar düzenlemek veya bu tip düzenlemelere katılmak, kulübün sportif faaliyetleri için yasaların ve tüzüğün tanıdığı yetkiler içinde lokal, açık veya kapalı spor tesisleri yapmak, kiralamak veya kiraya vermek; bunları yönetmek ve çalıştırmak, her yaştaki sporcuların çeşitli sporları amatör bir ruhla yapmalarını sağlamak
  4. Sporla ve eğitimle ilgili her dereceden spor okulları ile diğer genel eğitim okulları ve kurumları açmak; profesyonel sporcu, teknik direktör, antrenör, monitör, teknik ve idari personeli kendi bünyesinde veya başka eğitim kurumlarında yetiştirmek, almak, çalıştırmak, kiralamak, mevzuata uygun profesyonel spor şubelerini kurmak, yönetmek ve bu tür kuruluşlara üçüncü gerçek veya tüzel kişilerle birlikte katılmak..
  5. Kulübün ihtiyacı olan ikametgah ile amaç ve faaliyetleri için gerekli taşınır ve taşınmaz mallar ile yasa ve sözleşmelerden doğmuş ve doğacabilecek hertürlü haklara sahip olmak, yasalara uygun lokal açık ve kapalı spor alanları, kamp ve konaklama tesisleri almak, kiralamak ve yapmak. Bu amaç ve faaliyetlerini gerçekleştirmek için bağış kabul etmek ve gelir getirici taşınır ve taşınmaz mallara sahip olmak.
  6. Amacına ulaşmak için ticari şirketler , yatırım ortaklıkları ve vakıflar kurmak veya kurulmuş ticari şirketler, yatırım ortaklıkları ve vakıflara katılmak, yardımlaşma, dayanışma kuruluşları kurmak, şube açmak, kurulu ve kurulacak olanlara katılmak, federasyon, konfederasyon kurmak veya bunlara katılmak uluslararası faaliyette bulunmak, yurt dışındaki sporla ilgili dernek ve kuruluşlara üye olmak, üyelikten ayrılmak. Kulübün gelişmesine ilişkin plan ve programlar ile bunları yürütecek profesyonel kadroları kurmak, BJK isim ve logosunun önde gelmesi koşulu ile sponsorluk anlaşmaları ve isim kullanım hakkı sözleşmeleri yapmak.
  7. Sportif alanda eğitici ve aydınlatıcı, bunun yanısıra kulübün faaliyetleri hakkında üyelere ve kamu oyuna bilgi veren sürekli yayınlar yapmak.
  8. Üniversiteler dahil olmak üzere eğitim kuruluşları ve dış ülke kulüpleri ile iş birliği yapmak ve bilgi alışverişinde bulunmak spor okulları açmak öz kaynaktan sporcu yetiştirmek, başarılı sporcuları korumak ve bünyesinden yetiştirdiği sporcuların kadrolarında yer almasını sağlamak.
  9. Kulüp'te spor yapmış ve sporu Kulüp'te bırakmış, Kulübü yurtiçinde ve yurtdışında başarıyla temsil etmiş, sporcu iken veya sporu bıraktıktan sonra sağlık veya diğer nedenlerle madden veya manen zor duruma düşmüş sporcularına sahip çıkmak ve bu durumda olanlara gereken ilgiyi gösterip destek sağlamak.

MADDE 6 - Kulüp, kesinlikle siyasetle uğraşmaz.

SPOR DALLARI

MADDE 7 - Kulüp, başta jimnastik ve futbol olmak üzere Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'nce tescil edilmiş ve Federasyonu bulunan spor dallarında faaliyet gösterir.

This entry was posted on 22 Temmuz 2008 Salı at 22:00 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the comments feed .

0 yorum

Yorum Gönder