Dördüncü Bölüm  

Posted by Bloglarım

(PARASAL HÜKÜMLER)

MADDE 34 -

  1. Kulübün her türlü mali işleri kulüp Genel Kurulu tarafından onaylanan yıllık bütçesi ile bu tüzüğe göre düzenlenecek saymanlık yönetmeliği hükümlerine uygun
    olarak Başkan ve Sayman tarafından yürütülür.


    Kulübün gelir ve giderleri, nedenleri, nicelikleri ve nitelikleri gösterilerek alındı belgesi ile alınır ve yasal harcama belgesi ile ödenir. Bu işlemler, kasa ve mahsup fişlerine dayanılarak yapılır. Ödeme ve mahsup fişlerinde Sayman üye ile Kulüp Başkanı veya Başkan adına yetkili bulunanın kişinin imzalarının bulunması gereklidir. Belge ve fişlerin yasal süresinde defterlere geçirilmeleri Sayman üye tarafından sağlanır. Ödemelerinde ödeme fişlerinde harcanan paranın bütçenin hangi bölüm ve maddesinde bulunduğu gösterilir. Yönetim Kurulu tarafından verilen kararın tarih ve numarasının da fişlere konması gereklidir. İSTANBUL dışında herhangi bir görevin yapılması için avans verilmesi gerektiğinde Yönetim Kurulu kararının alınması zorunludur. Verilen avansın mahsubu, avans ile ilgili görev veya işin tamamlanmasını izleyen yedi gün içinde yapılır. Mahsubu yapılmadan aynı kişiye ikinci bir avans verilemez. Gezilerde yapılacak harcamalar dışında kulüp adına ve hesabına ödemeler Md. 28 (A) ve (D) fıkraları gereğince yapılabilir. Tüzüğün bu bölümündeki hükümlere uymadan yapılan harcamalardan ve bu ödemelerden parasal işlem fişlerinde imzaları bulunanlar zincirleme sorumludurlar, verileni öderler.

  2. Bütçenin hazırlanmasında gelir kısmında doğmuş ve elde edilmiş yıllık gelir ortalaması gözönüne alınır. Bu gelir, nedenleri gösterilerek artırılabilir. Giderlerde ise değişik kulüp görevlilerinin ve spor dallarının harcamaları, teknik direktör, antrenör, menajer, monitör, teknik ve idari personelin giderleri gösterilir. Profesyonel sporcular için maçların sonunda dağıtılacak ödüllerin veya verilecek cezaların tutarı, kullanılacak ölçüler tüzük hükümleri ve bütçeye aykırı olmamak üzere Yönetim Kurulunca hazırlanacak bir yönetmelikle belirlenir.
  3. Bütçe yılı 1 Ocak’tan başlayıp 31 Aralık günü mesai bitimine kadar bir yıl için geçerlidir. Yönetim Kurulu yeni bütçenin kabulüne kadar her ay bir önceki yıl bütçesinin 1/12’si kadar (sözleşmeli işlemler hariç) harcama yapabilir.
  4. Yönetim Kurulu, gereksinim olduğu takdirde bütçenin bölümleri ve maddeleri arasında aktarma yapabilir; yeni bölümler ve maddeler açabilir ve nedenleri hakkında üçer aylık devrelerde toplanan Divan Kurulu’na bilgi verir. Ayrıca bu nedenleri Genel Kurul’a vereceği raporunda belirtir.
  5. Kulüp için yapılacak her türlü ödemeler yasal alındı belgesi, çek veya nakit ile yapılır. Kulüp kasasında ihtiyaçtan fazla nakit veya çek bulundurulamaz. Yönetim Kurulu hiçbir şekilde kulübün taşınır ve taşınmaz malları üzerinde rehin ve ipotek tesis ettiremez.
  6. Bütçe değerlendirilirken kanun, tüzük ve yönetmeliklerinin belirttiği şekilde kulübün amatör spor dallarına uygun miktarda, ayrıca Divan Kurulu harcamaları için % 0.5’i oranında ödenek ayrılması ve verilmesi zorunludur.
  7. Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü ve ona bağlı spor kuruluşlarından ve her türlü spor yarışmalarından alınan paranın tamamı kayda geçirilir.
    Kulüp adına her ne şekilde olursa olsun sağlanan gelirlerin bankadaki kulüp hesabına yatırılması gerekir. Ancak bundan sonra harcama yapılabilir. Yalnız İSTANBUL dışında yapılacak maçlardan elde edilecek gelirlerin zorunlu harcamalar dışında dönüşte bankadaki kulüp hesabına yatırılması ve yapılan harcamaların dökümünün derhal defterine işlenmesi zorunludur.
  8. Yönetim Kurulu yukarıdaki hükümlerle bunların dışında kalanlar parasal konularla ilgili yönetmelikler yapar. Yönetmelik, Divan Kurulu’nun onayı alındıktan sonra yürürlüğe girer.
  9. Kulübün gelirleri ;
    1. Üye giriş ve yıllık aidatları,
    2. Genel hükümler çerçevesinde elde edilen bağışlar ve yardımlarla anlaşmalı ödemelerden doğan haklar,
    3. Müsabakalardan doğan gelirler,
    4. Düzenlenecek oyunlar, balo, piyango ve benzeri gelirler (Bu hesaplarda gelir ve giderlerin ayrı ayrı gösterilmesi zorunludur.),
    5. Devletten, özel ve katma bütçeli idarelerden sağlanacak gelirler,
    6. Diğer gelirlerden oluşmaktadır.

This entry was posted on 22 Temmuz 2008 Salı at 22:00 . You can follow any responses to this entry through the comments feed .

0 yorum

Yorum Gönder